Robòtica

EL CLUB LEARNICK

És un club per a joves de totes les edats (de 1r de primària fins a 2n de Batxillerat) on estimula-ran la seva passió per la tecnologia a través de la robòtica i la programació. Aquesta activitat ex-traescolar sorgeix de la necessitat de més enginyers i graus tecnològics per part de la societat. El Ministeri d’Educació està enregistrant les dades més baixes d’estudiants amb vocacions tecnològiques creant un buit laboral de les feines més reconegudes i ben pagades arreu del món.
A Learnick volem trencar amb aquestes dades. Intentem fer veure als joves que la tecnologia és un món apassionant on poder desenvolupar la seva creativitat i curiositat.


QUI SOM?

L’equip Learnick està integrat per titulats i estudiants d’enginyeria, psicologia, pedagogia i magisteri, formant un equip multidisciplinari. Compartim interessos comuns i ganes de treballar.

Què fem a Infantil?

L’objectiu de la robòtica infantil és aconseguir que els nostres alumnes desenvolupin habilitats, capacitats i competències claus per poder enfrontar-se a un món que estarà dominat per conceptes com “robòtica” o “programació”.

De la mateixa manera que aprenen a llegir, escriure, sumar o restar, els alumnes aconseguiran incorporar en els seus coneixements les bases de la robòtica i la programació des de ben petits. Per aconseguir-ho, es faran servir diferents kits de robòtica i softwares de programació molt manipulatius i experimentals que els permetran adaptar continguts avançats a la seva edat.

L’objectiu: aconseguir que els nostres alumnes s’entusiasmin pel món de la ciència i la tecnologia mitjançant activitats que els facin desenvolupar diferents tipus d’intel·ligències mentre s’ho passen genial.

Què fem a Primària?

Aprendrem conceptes de robòtica i programació utilitzant diferents materials i softwares. Apostem per la diversitat del material i el treball de diferents intel·ligències mitjançant la tecnologia.

Els alumnes s’introduiran en el món científic i tecnològic desenvolupant els seus propis projectes i superant diferents reptes que s’adaptaran a les capacitats i coneixements de cada alumne. Així mateix, per aconseguir superar-los hauran de desenvolupar diferents aspectes com l’habilitat social, el coneixement mecànic, la creativitat, la destresa manual o l’ús del llenguatge científic.

Tot això ho treballarem organitzant-nos en diferents nivells que ens permetran treballar cada kit de robòtica en funció de les necessitats de l’alumne. En lloc de fer servir només un kit o una única metodologia, disposarem d’una àmplia varietat de material amb el qual desenvolupar coneixements i habilitats claus per comprendre el món en el què vivim.

Què fem a Secundària?

En aquestes edats, l’activitat es centra en familiaritzar l’estudiant amb totes les habilitats i coneixements fonamentals per permetre’ls emprar tota la seva creativitat en la construcció i programació de diversos tipus de software i de components elèctrics.

Per fer-ho hauran de superar reptes de dificultat avançada que posaran a prova els coneixements que aniran adquirint i la seva capacitat de treballar en equip i gestionar el temps. Treballaran des de la construcció i la programació de robots avançats capaços d’executar accions de manera autònoma i precisa fins a la programació de videojocs semi-professionals i el modelatge i animació en tres dimensions.

[Totes les notícies]